Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Is het in 2024 verstandig om over te stappen van zorgverzekering?

Elk jaar kun je opnieuw overstappen van zorgverzekering in de periode van 12 november tot en met 31 december. Twijfel jij of je moet overstappen naar een nieuwe zorgverzekering? Dan ben je bij ZorgKiezer.nl aan het juiste adres. Op deze pagina laten we je zien waarom het in 2024 verstandig is om over te stappen.

Waarom overstappen van zorgverzekering in 2024?

Door de grote prijsverschillen tussen de zorgverzekeraars loont het vaak  om over te stappen van zorgverzekering. De belangrijkste redenen waarom mensen overstappen zijn:

Verschil in prijs bij de basisverzekering

De maandelijkse premies van de basisverzekering lopen sterk uiteen. Zo betaal je voor de duurste zorgverzekering € 170,95 (a.s.r.) per maand en voor de goedkoopste zorgverzekering € 131,95 (FBTO) per maand. Dit geldt voor een eigen risico van €385. Bij deze verzekeringen is de inhoud van het pakket hetzelfde, alleen gelden er andere voorwaarden. Zo is de zorgverzekering van FBTO een naturapolis en die van a.s.r. een restitutiepolis.  Bij een restitutiepolis kan je bij alle zorgverleners terecht en krijg je 100% vergoeding. Bij een naturapolis krijg je alleen 100% vergoeding bij zorgverleners met contract. Voor zorgverleners zonder contract krijg je slechts een deels vergoed.

De stijging van de maandelijkse premie komt onder andere door de vergrijzing, de grote vraag naar zorg en de loonstijgingen in de zorg.

Wijzigingen in dekking

De dekkingen en voorwaarden van de aanvullende verzekeringen veranderen elk jaar opnieuw. Hierdoor kan het gebeuren dat je aanvullende polis niet langer aansluit bij je behoeften. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de dekkingen nog steeds passen bij je persoonlijke situatie en zorgbehoeften. Het kan voorkomen dat bepaalde behandelingen of medicijnen die voorheen wel vergoed werden, nu buiten de dekking vallen.

Door dit te controleren kun je een verzekering kiezen die past bij jouw huidige zorgbehoeften.

Verandering in zorgbehoeften

Elk jaar kunnen jouw persoonlijke zorgbehoeften veranderen, misschien ben je in verwachting of heb je last van een blessure. Het is daarom belangrijk om steeds opnieuw te kijken naar deze behoeften en in te schatten welke kosten je dat jaar denkt te maken. Zo zorg je ervoor dat je optimaal verzekerd bent.

Door hier rekening mee te houden bij het kiezen van een zorgverzekering kan je kosten besparen en voorkom je dat je onder- of oververzekerd bent.

Waar moet je op letten bij het overstappen zorgverzekering?

Het overstappen van zorgverzekering is een belangrijke beslissing. Hier zijn een aantal belangrijke aspecten om op te letten wanneer je wilt overstappen:

  • Kijk of de zorg die je nodig hebt wordt gedekt.
  • Kijk of je het juiste eigen risico hebt gekozen.
  • Bekijk bij welke zorgverleners je terecht kan.
  • Overweeg of je aanvullende dekkingen nodig hebt.
  • Lees de polisvoorwaarden.

Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2024?

In 2024 zijn de goedkoopste zorgverzekeringen als volgt, dit is bij een eigen risico van € 385: 

Zorgverzekering

Premie

Soort Polis

FBTO-Basis 

€ 131,95

Natura

VinkVink-Basisverzekering  

€ 132,90

Combinatie

De Friesland Zelf Bewust Polis

€ 136,95

Natura

Zorg en Zekerheid-Zorg Gemak Polis 

€ 138,65

Natura

VGZBewuzt-Bewuzt Basis

€ 138,95

Natura

Hoe moet ik overstappen van zorgverzekeraar?

Je kunt via Zorgkiezer.nl gemakkelijk overstappen van zorgverzekering online of via de telefoon. Wij zetten dan automatisch jouw oude zorgverzekering stop. We tonen op basis van jouw eigen wensen en behoeften de beste opties voor jou.

Zorgverzekering vergelijken?

Wil je weten welke zorgverzekering 2024 het beste bij jouw budget past? Start dan direct met zorgverzekering vergelijken. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

Laatste update op 28 december 2023 – 10:13 door Fabian Clemens.

Reactie op “Is het in 2024 verstandig om over te stappen van zorgverzekering?

  1. Hallo
    Vraag , is Dijklander Hoorn gecontracteerd als zorgverlener en ook de specialisten met 100 % vergoeding bij de FBTO basis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344