Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Waarom kiezen mensen ervoor om over te stappen van zorgverzekeraar?

Velegestelde vragen zorgverzekering

Je kunt nog t/m 31 december overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Hier maken jaarlijks veel consumenten gebruik van. Het wisselen van zorgverzekeraar kan klanten helpen om geld te besparen en de beste verzekeraar te kiezen die het best bij hun behoeften passen. In dit artikel vind je de voornaamste redenen waarom mensen overstappen of waarom ze bij hun huidige verzekeraar blijven.

Waarom stappen mensen over?

Besparing op de Premie

Een van de belangrijkste redenen om over te stappen is om geld te besparen. Mensen vergelijken vaak zorgverzekeringen om een goedkopere maandelijkse premie te vinden die beter aan hun behoeften voldoet. Via de vergelijker van ZorgKiezer.nl kun je gemakkelijk zorgverzekeringen vergelijken op de maandelijkse premies.

Betere Dekking

Een groot aantal mensen stapt over omdat ze op zoek zijn naar een zorgverzekering met een betere of andere dekking voor specifieke medische behandelingen, geneesmiddelen of andere gezondheidsvoorzieningen die voor hen belangrijk zijn.

Verandering in Persoonlijke Situatie

Veel mensen stappen over door veranderingen in hun eigen leven, zoals een verandering in gezinssamenstelling, werk of gezondheidstoestand. Dit zijn allemaal situaties die mensen kunnen aansporen om hun zorgverzekering aan te passen aan hun nieuwe omstandigheden.

Aanvullende Dekking

Sommige mensen stappen over om aanvullende dekking toe te voegen of te wijzigen, afhankelijk van de verandering in hun gezondheidsbehoeften of persoonlijke voorkeuren.

Waarom blijven mensen bij hun huidige verzekeraar?

Tevredenheid

Als mensen tevreden zijn met de service, dekking en klantenservice van hun huidige zorgverzekeraar, kunnen ze ervoor kiezen om niet over te stappen. Een positieve ervaring met de bestaande verzekeraar motiveert mensen om te blijven.

Het Gemak

Het behouden van dezelfde zorgverzekeraar kan als gemakkelijker worden beschouwd. Dit komt doordat je niet opnieuw alle informatie hoeft te verstrekken, zoals persoonlijke gegevens en medische geschiedenis. Ook hoef je niet opnieuw de voorwaarden en dekking van verschillende zorgverzekeraars te vergelijken. Verder kun je nog steeds terecht bij dezelfde zorgverleners en behoud je dezelfde vergoedingen voor bepaalde behandelingen.

Onzekerheid

Het overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar kan best spannend zijn. Mensen kunnen ‘bang’ zijn om over te stappen vanwege de onzekerheid over hoe de nieuwe zorgverzekeraar verschilt van de huidige.  Het is begrijpelijk dat mensen angstig zijn om over te stappen, maar over het algemeen kan het overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar zeer voordelig zijn. Het is belangrijk om vooraf goed onderzoek te doen naar de verschillende opties en te kijken naar de dekking, premies en klantenservice van de verschillende verzekeraars.

Gratis Extra’s

Veel zorgverzekeraars bieden gratis extra’s aan. Dit is vaak niet zichtbaar op het polisblad. Voorbeelden van gratis extra’s zijn: apps waarmee je contact kunt opnemen met een huisarts, coach of fysiotherapeut, tegoedbonnen, preventie- of lifestyleprogramma’s, aantrekkelijke kortingen op sportscholen en gezondheidschecks.

Zorgverzekering Vergelijken

Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij jouw budget past? Begin dan direct met het zorgverzekering vergelijken 2024. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

 

Laatste update op 25 december 2023 – 00:11 door Rosa Boogaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344