Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Massale overstap naar online zorgverzekering

Consumenten stappen massaal over naar een online zorgverzekering. De eerste overstapcijfers van de onafhankelijke vergelijkingssite ZorgKiezer.nl laten zien dat 7 van de 10 overstappers kiezen voor een goedkopere online zorgverzekering. Een online zorgverzekering is gemiddeld 105 euro per jaar (10%) goedkoper dan een reguliere verzekering. De drie grootste zorgverzekeraars van Nederland (Agis/Achmea, CZ en VGZ) hebben alle drie een goedkope internetpolis gelanceerd. Daarmee willen zij hun klanten die willen besparen op hun zorgverzekering behouden door ze een goedkoper alternatief te bieden en proberen ze ook nieuwe klanten binnen te halen.

Prijsverschillen groot

De prijsverschillen tussen een reguliere polis en een online zorgverzekering zijn groot. De consument kan hierdoor gemiddeld 105 euro per jaar besparen bij een overstap naar een online zorgverzekering. Zo is de nieuwe interverzekering Bewuzt van VGZ maar liefst 155 euro goedkoper per jaar dan het reguiliere label van VGZ. Ook tussen Anderzorg, de online zorgverzekering van Menzis, en het reguliere label van Menzis zit een verschil van maarliefst 117 euro per jaar.

Meer dan 1 miljoen verzekerden

In 2012 hadden 770.000 consumenten een online zorgverzekering. ‘Dit jaar zal dat aantal fors groeien naar meer dan een miljoen’, aldus Peter Ruys van ZorgKiezer.nl. ‘Wij zien consumenten massaal overstappen naar een goedkope online zorgverzekering omdat ze willen besparen op hun maandlasten. Verzekeraars doen er alles aan om hun klanten te behouden. Door een goedkoop alternatief op hun huidige verzekering te bieden hopen ze dat de klant blijft.’

Zelf online regelen

Een online zorgverzekering is een verzekering waarmee je alleen via internet contact kan hebben met je zorgverzekeraar. Ook zul je je declaraties online moeten regelen en is een herhalingsrecept veelal alleen via internet te regelen.

Goed opletten bij overstap

Consumenten moeten goed opletten bij de overstap naar een online zorgverzekering. Naast dat je vrijwel alles online moet regelen, kan de dekking ook verschillen. Zo kunnen verzekerden van de populaire online zorgverzekering Univé ZEKUR voor niet-spoedeisende ziekenhuiszorg slechts terecht bij 16 ziekenhuizen in Nederland. Daarnaast moeten overstappers goed opletten dat de aanvullende verzekering bij het reguliere label qua dekking flink kan verschillen van die van het internetlabel. Let bij een overstap naar een internetverzekering dus goed op je aanvullende verzekering.

Laatste update op 4 december 2012 – 13:15 door Claire Langenhoff.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2024 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344