Vergelijk en sluit direct je zorgverzekering af.

Zorgverzekering vergelijken

De premies zijn bekend over:

Heb je spoedeisende hulp nodig? Bel eerst de huisartsenpost! 

restitutiepolis

Als je ‘s avonds, in het weekend of op een feestdag gezondheidsklachten krijgt, kun je niet bij de huisarts terecht. Als er sprake is van een levensbedreigende situatie, bel je altijd 112. Als jouw klachten niet kunnen wachten, kun je terecht bij de huisartsenpost of de spoedeisende hulp. Maar waar kun je het beste heen?

Wat is het verschil tussen huisartsenpost en spoedeisende hulp?

De huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp (SEH) zijn beide medische voorzieningen die zijn ingesteld voor spoedeisende situaties, maar ze verschillen in hun functies en de aard van de zorg die ze bieden. De huisartsenpost is een praktijk buiten reguliere huisartspraktijkuren en is bedoeld voor dringende, niet-levensbedreigende situaties. Een team van huisartsen en verpleegkundigen verleent eerste hulp en beoordeelt verdere zorgbehoeften. De spoedeisende hulp is open voor ernstige, levensbedreigende noodgevallen, zoals ernstige verwondingen, hartproblemen en beroertes. SEH-afdelingen hebben gespecialiseerde medische professionals en geavanceerde diagnostische en behandelingsmogelijkheden.

Wanneer ga ik naar de huisartsenpost?

Wanneer je dringend medische hulp van een huisarts nodig heeft buiten de reguliere openingstijden, kun je terecht bij de huisartsenpost. Voor minder dringende gezondheidsproblemen kun je contact opnemen met jouw eigen huisarts (of de vervanger) tijdens de normale openingstijden. Een spoedgeval is een aandoening of letsel waarbij uit medisch oogpunt geen tijd kan worden verloren en directe behandeling nodig is voordat de eigen huisarts of diens vervanger beschikbaar is.

Wanneer ga ik naar de spoedeisende hulp?

Als jij of iemand anders zich in een levensbedreigende situatie bevindt en andere dringende medische situaties is het belangrijk om onmiddellijk naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis te gaan of 112 te bellen. Op de spoedeisende hulp kan direct medische hulp worden verleend. Het is belangrijk om te onthouden dat je zelfs wanneer je beltegoed op is 112 kunt bellen.

Twijfel je of de situatie levensbedreigend is? Neem dan eerst contact op met de huisartsenpost.

Huisarts, huisartsenpost of spoedeisende hulp?

Op de spoedeisende hulp mag je geen zorg geweigerd worden. Alleen heb je te maken met wachttijden vanwege het triagesysteem. Dit loopt van urgent naar minder urgent. Bij urgent word je dus meteen geholpen, en bij minder urgent kan de wachttijd oplopen tot meer dan 4 uur. Je zult dus lang moeten wachten. Het is daarom beter om contact op te nemen met de huisarts of huisartsenpost voordat je naar de spoedeisende hulp gaat. Op die manier kan worden bepaald of het echt nodig is om naar de spoedeisende hulp te gaan, en kunnen eventueel andere opties worden overwogen.

Hoeveel kost een bezoek aan de huisartsenpost?

De zorg van de huisarts wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering, je hoeft dan geen eigen risico te betalen. Dit geldt ook voor de zorg die verleend wordt op een huisartsenpost. Als je spoedeisende hulp nodig heeft, zal dit plaatsvinden in een ziekenhuis. Voor deze vormen van zorg geldt wel het verplichte eigen risico. Indien je jouw eigen risico nog niet volledig hebt verbruikt, moet je een gedeelte van de rekening zelf moeten betalen.

Zorgverzekering vergelijken

Wil je weten welke zorgverzekering het beste bij jouw budget past? Start dan direct met zorgverzekering vergelijken. Op basis van premies, dekkingen, polisvoorwaarden en jouw zorgbehoeftes wordt er een lijst getoond van de zorgverzekeringen die het beste bij je passen.

Heb je hulp nodig bij het vergelijken? Dan kun je gratis contact met ons opnemen via het telefoonnummer 020 2611 600. Er staat een team van zorgspecialisten voor je klaar. Zij helpen je verder met alle vragen.

Laatste update op 7 maart 2024 – 15:37 door Rosa Boogaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

keurmerk

8,9 Is het gemiddelde cijfer dat we
van onze klanten krijgen.
Op basis van 19012 beoordelingen

Hulp nodig? Open tot 17:30
0202611600

Copyright © 2005 - 2023 ZorgKiezer.nl | Herengracht 166, 1016 BP Amsterdam | DGN Finance B.V. - KvK - 30141348. WFT-nr. 12040344